Tituly autora Radim Uzel

Sledovat autora

Radim Uzel (* 27. března 1940, Ostrava)

je český gynekolog, sexuolog, vysokoškolský pedagog, popularizátor sexuologie, autor publikací o sexuální výchově a erotice.
MUDr. Radim Uzel, CSc. vystudoval gymnázium, a následně pokračoval ve studiích na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Po absolvování univerzity nastoupil na Gynekologicko-porodnické oddělení OÚNZ, po složení atestace byl přijat na pozici vědeckého pracovníka na II. ženské klinice v Brně. Koncem šedesátých let pracoval jako lékař ve Františkových lázních, a počátkem sedmdesátých let dokončil druhou atestaci z ženského lékařství. Studoval také v Sexuologickém ústavu v Praze.
Autor pracoval v Ústavu pro péči o matku a dítě, a stal se ředitelem Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu.
Radim Uzel napsal spoustu zajímavých publikací a příruček o sexu, pořádá besedy, a přednášky, vystupuje v rozhlase i televizi.
Výběr z vydaných knih: Ženské otazníky, Erótova lampa, Umění milovat, Jak otěhotnět, Mýty a pověry o sexu, Sex a lidské vztahy humorně i vážně, Antikoncepční kuchařka, Sexuální zvěřinec a mnoho dalších.

Zobrazuji položky: 1 až 4 z 4
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80