Knižní web

Tituly autora Jaromír Slušný

Sledovat autora

Jaromír Slušný (* 24. srpna 1949, Bratislava)

je slovenský spisovatel historické literatury převážně založené na faktech.
Doc. PhDr. Jaromír Slušný, CSc. absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity J. A. Komenského, obor archivnictví. Po dokončení studia se stal profesorem na vysokých školách v Bratislavě a v Praze.
Autor se zaměřil zejména na publikování dějin boje společnosti proti projevům trestné činnosti. Stal se tak autorem Světových dějin policie: Starověk a Světových dějin policie: Středověk, novověk. Též je spoluautorem Stručných dějin policie v Evropě. Věnuje se také dějinám Slovenska od 8. až po 21. století, dějinám atentátů, přírodním a technickým katastrofám, společenským skandálům a významným událostem států celého světa.
Spisovatel je předsedou redakční rady časopisu Korene, a bývalým spolupracovníkem mnoha periodik (Zemské noviny, Pražský večerník, Expres a další).
Výběr z knih Jaromíra Slušného: Historie mučení, Nejkrásnější řecké báje a pověsti, Černá kniha českých bestiálních vrahů, Nejděsivější československé zločiny, Štěchovická past: Marné hledání nacistického pokladu, Smutné konce slavných a mnoho dalších.

Zobrazuji položky: 1 až 3 z 3
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80