Knižní web

Tituly autora Lee Harrisová

Sledovat autora

Lee Harrisová (* 1935, USA)

je americká spisovatelka detektivních sérií, vlastním jménem Syrell Rogovin Leahy.
Autorka je proslulá tím, že stále píše na psacím stroji, protože potřebuje svůj výtvor vidět v reálné podobě na papíře. Následně vše zkontroluje, případně přepíše a doplní, a to vše pomocí nůžek, papíru a lepenky. Jakmile je spokojená s konečným vzhledem, přepíše svůj rukopis do počítače.
Lee Harrisová napsala série Jane Bauerová a Případ bývalé jeptišky.
V sérii Případ bývalé jeptišky vystupuje jeptiška Christine Bennettová, jejíž postava se po celou sérii zajímavě vyvíjí. V románech této série je běžné, že se klíč k rozuzlení skrývá v minulosti.
V druhé zmíněné sérii vystupuje newyorský detektiv Jane Bauerová, která ve svých čtyřiceti letech chce radikálně změnit svůj život, a nechá se zaměstnat v pojišťovně. Přesto se vysněný klidný život nekoná, a realita je naprosto jiná.
Autorka v roce 2001 získala ocenění za přínos detektivní literatuře Career Achievement Award od Romantic Times magazine.
Kniha s jeptiškou Christine Bennettovou s názvem Vražda na Velký pátek byla navržena na ocenění Edgar, a dokonce se dočkala také zfilmování s názvem Murder Without Conviction!

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.