Knižní web

Tituly autora Michal Dlouhý

Sledovat autora

Michal Dlouhý (* 4. listopadu 1962, Kutná Hora)

je český policista, spisovatel, historik a právník.
Plk. JUDr. Michal Dlouhý, Ph.D. absolvoval Právnickou fakultu UK s diplomovou prací „Organizace Československého četnictva v letech 1918 – 1938“ , dále na téže fakultě obhájil rigorózní práci „Vývoj četnické pátrací služby v Československu do roku 1938“ , a na Policejní akademii České republiky v rámci doktorského studijního programu se zabýval tématem „Kriminalistika u četnictva na území České republiky“ .
Spisovatel je členem představenstva Společnosti pro kriminalistiku, dlouhodobě se věnuje historii výkonu bezpečnostní služby, a je čestným členem občanského sdružení Četnická pátrací stanice Praha, kde je držitelem hodnosti vrchního strážmistra.
Michal Dlouhý publikuje v časopisech, věnuje se literatuře faktu, a vydává řadu knih věnujících se četnictvu a kriminalistice.
Je autorem úspěšné série Četnické humoresky, která byla režisérem Antonínem Moskalykem zfilmována. Dále figuroval jako poradce při natáčení detektivních a kriminálních filmů, jako jsou Hříchy pro pátera Knoxe, Hříchy pro diváky detektivek a mnoha dalších.
Spisovatel získal Čestné uznání Egona Ervína Kische, cenu Český patriot od Asociace nositelů legionářských tradic, a na X. Konferenci policejních historiků Řád strážců historie zákona.
Michal Dlouhý je autorem například knih: Četnické případy, Protentokrát – Četnické patálie, Kutnohorská pátračka opět zasahuje, Za císaře pána a mnoha dalších.

Zobrazuji položky: 1 až 6 z 6
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80