Knižní web

Tituly autora Červená propiska

Sledovat autora

O projektu Červená propiska
Dvě kamarádky z vysoké, Karla a Sabina, se rozhodly šířit své znalosti češtiny zábavnou formou na sociálních sítích. Cílem je dostat nejčastější perličky k co nejširšímu publiku a odhalit záludnosti českého jazyka, na které nebyl ve škole čas a které vás i v dospělosti překvapí.@cervenapropiska

Karla Tchawou Tchuisseu
se narodila v Kadani a vždycky věděla, že ji jazyky (včetně toho mateřského) baví, a proto šla studovat bohemistiku. Po studiích se odstěhovala na téměř čtyři roky do Španělska, kde se zdokonalila v angličtině a němčině a naučila se španělsky. Přestože je vášnivá propagátorka jazyka a literatury, ne vždy měla k literatuře blízko. Především při studiích, kdy se číst „muselo", ztrácela ke čtení motivaci. Dnes ale přesně ví, po čem v knihkupectví sáhnout. Ráda se vzdělává nejen ve svém oboru, ale je jí velmi blízká i oblast výživy a turismu. Nyní Karla žije v Praze se svým manželem a synem, pracuje jako korektorka a svůj volný čas tráví s rodinou, přáteli a v neposlední řadě tancem.

Sabina Straková
se narodila v Ústí nad Labem. Tam také vystudovala obor český jazyk a společenské vědy. I když čeština nebyla její první volba, studium ji velice bavilo, a to zejména literatury, ke které měla pozitivní vztah už odmala. Na půl roku odjela studovat do Norska. V rámci studijního programu vyzkoušela experimential learning. Také vyučovala na norské základní škole a na Markabygda Montessori škole. Lásku k Harrymu Potterovi spojila i s diplomovou prací. Na studiích se seznámila s Karlou, a ani jednu by v tu chvíli nenapadlo, že spolu budou vzdělávat tisíce lidí skrze sociální sítě. Nyní pracuje jako korektorka v redakci a ve volném čase si užívá chvilky s rodinou, ráda hraje deskové hry s přáteli a aktivně se věnuje józe.

Zobrazuji položky: 1 až 8 z 8
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80