Knižní web

Tituly autora Peter Tremayne

Sledovat autora

Peter Tremayne (* 10. března 1943, Coventry)

je britský spisovatel historických detektivních románů a historik původním jménem Peter Berresford Ellis, publikující též pod pseudonymem Peter MacAlan.
Autor se narodil v anglickém Coventry, kde jsou kořeny jeho rodiny dohledány až do roku 1288.
Peter Tremayne vystudoval Brighton College of Art, University of London a North East London Polytechnic. Po studiích pracoval jako novinář, a v polovině sedmdesátých let se začal naplno věnovat spisovatelskému povolání.
Během svých studií se zaměřil na život Keltů a jejich kultury. Následně své vzdělání využil ve svých populárně-vědeckých pracech a stejně tak i v beletrii.
Spisovatel se proslavil svou sérií detektivních románů se Sestrou Fidelmou, která pochází z irské královské rodiny, a řeší případy se svým společníkem Bratrem Eadulfem. Romány se především odehrávají na britských ostrovech v sedmém století. V příbězích autor uplatňuje svou znalost staroirského práva, náboženské a politické situace dané doby.
Peter Tremayne se stal předsedou Mezinárodního spolku Keltů, členem Královské historické společnosti, a získal mnohá literární ocenění. Za svá literární díla je velmi uznávaným spisovatelem, který doposud vydal kolem stovky románů, několik desítek povídek, mnoho odborných článků, a biografie spisovatelů kteří ho zaujali – Henry Rider Haggard, William Earl Johns, Talbot Mundy.

Zobrazuji položky: 1 až 5 z 5
Zobrazit po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80