Knižní web

Tituly autora Jakub Vágner

Sledovat autora

Jakub Vágner

syn známého hudebníka Karla Vágnera, se narodil 24. prosince roku 1981. Očekávání, že půjde v otcových stopách se splnilo jen z části. Jakub sice nastoupil na Pražskou státní konzervatoř, kde studoval obor kontrabas, ale ve třetím ročníku školu opustil. Šel za hlasem svého srdce. Přírodou, rybařením a životem dobrodruha. Vydal se za svou celoživotní vášní – rybami, a to rovnou na druhý konec světa, do Austrálie. Zde se seznámil se svým velkým rybářským vzorem, Rexem Huntem, tehdy jednou z největších australských osobností a hvězdou rybářského pořadu na Discovery Channel.
Austrálie byla Jakubova první zkušenost na poli profesionálního sportovního rybolovu. Působil zde jako průvodce při „Big Game Fishing“, tedy lovu velkých mořských ryb. Žraloků, mečounů či tuňáků. Po návratu do České republiky měl Jakub o budoucnosti jasno. Po velkém úsilí prosadil vlastní televizní pořad o rybaření a stal se prvním rybářem, který se začal mediálně prosazovat na české scéně. Dnes patří k nejuznávanějším rybářským odborníkům nejen u nás, ale i v zahraničí. Jako jediný Čech byl hostem i jedné z nejprestižnějších amerických talkshow „The Tonight Show with Jay Leno na NBC. Pravidelně publikuje v nejznámějších časopisech, přednáší po celém světě a jeho televizní reportáže vysílají i stanice Discovery Channel a National Geographic Channel. Se štábem České televize natočil desetidílný dokumentární seriál Rybí legendy Jakuba Vágnera, dalších šest dílů se právě připravuje.
V posledních letech se Jakub věnuje svému projektu „Sladkovodní giganti“, který mapuje více než dvě desítky největších a nejvzácnějších sladkovodních ryb naší planety. Za rybími obry podniká expedice do nejodlehlejších částí světa. Jeho vášní je především Amazonský deštný prales a povodí řeky Kongo.
Jakub je velkým propagátorem a jednou z klíčových postav myšlenky „chyť a pusť“, kdy ryby nejsou vnímány jen jako zdroj obživy, ale z velké části jsou vraceny vodě. Svým jménem se podílí na propagaci této myšlenky, sportovního rybolovu a podporuje rybářskou mládež.

Nejsou k dispozici žádné tituly tohoto autora odpovídající zadaným kritériím.